Gidsen

Date Night – fantastisch of verschrikkelijk?

Als je met je ogen dicht denkt aan de woorden ‘date night’ zie je misschien een nogal clichématig beeld opdoemen. Een mooi gedekte eettafel, een goede fles rode wijn, de kaarsen aan en “The Most Romantic Songs in the World” op je Spotify-playlist.

Eerlijk gezegd ben ik gek op date nights (zonder de kleffe muziek dan, maar er zijn ook mensen die romantiek voelen bij de Foo Fighters), maar zelfs voor mij kan zo’n aangeklede avond verschrikkelijk zijn.

En dan ik ben nog wel romantisch ingesteld.

Maar, bestaat romantiek dan niet meer?

Zeker wel! Romantiek leeft en er is meer behoefte aan dan ooit.

In een tijd waarin we allemaal druk zijn met werk en kinderen, waar we altijd onderweg zijn of aan de telefoon en we ons daarnaast ook nog eens persoonlijk willen ontwikkelen, is de ontspanning, die ons ook een beetje romantiek kan brengen juist hard nodig.

Wanneer heb je voor het laatst even stilgestaan en aan je partner gevraagd: “Hé, zin om eens even lekker te zoenen?”.

Ik zei toch al dat ik een romanticus ben?

Terug naar het vlammende begin

De meesten mensen in relaties – waarbij de eerste verliefdheid een beetje is weggeëbd – zijn vertrouwd geraakt met het concept van date nights.

Je kijkt je partner tijdens het ontbijt eens diep in de ogen, terwijl je kroost de keukenvloer bezaaid met melk en havermout, gooi je het eruit: ik mis ons! Ik mis het om verliefd te zijn. Gewoon met zijn tweeën, zonder kids. Ik snak naar intimiteit!

En dan kan een date night absoluut een fantastisch hulpmiddel (ik weet het, een seksloos woord) zijn om die vonk, die band, die liefde – die soms moeilijk te vinden is tussen alle vieze sokken en avondjes bankhangen – weer te laten oplaaien.

Maar voordat je begint met het plannen van een date night, of dit aan je partner overlaat, is het misschien een goed idee om bij elkaar na te vragen wát je nu echt mist en waar je nu echt behoefte aan hebt.

Misschien verlang jij naar een diner bij kaarslicht. Maar is dat veel te zoet voor je partner en wordt die al een beetje misselijk bij de gedachte. Dan wordt het al snel een etentje waar geen van jullie nog trek in heeft.

Afstemmen van verwachtingen

Nog meer opwindende woorden.

Maar ze moeten er wel tussen zitten, omdat het altijd werkt. Zo simpel is het. Dat betekent niet dat je elkaar niet mag verrassen, of dat je als partner niet mag ondersteunen om dingen te doen die de ander nodig heeft, wil of mist.

Het betekent gewoon dat het een goed idee is om de boel even met elkaar af te stemmen. Dat geldt overigens niet alleen voor date nights.

Als je onder woorden kunt brengen wat je nodig hebt en wat je wilt, maak je het voor je partner veel gemakkelijker om je tevreden te stellen. En ook dit geldt zowel voor binnen als buiten de slaapkamer.

UIt cijfers van Sinful blijkt dat maar liefst 47% van de mensen het moeilijk vindt om met hun partner over seks te praten, omdat het ongemakkelijk voelt. Laten we daar zo even op terugkomen.

Sushi, bioscoop of toch bungeejumping?

Of je nu lekker uit eten gaat, een filmpje pakt of gaat bungeejumpen het maakt in feite niet uit – zolang jullie het allebei maar leuk vinden en het jullie relatie ten goede komt.

Gezonde, veilige en liefdevolle relaties zijn heel belangrijk om als mens goed te kunnen functioneren. Daarom is het ook essentieel dat we er prioriteit aan geven. Je hoeft je dus echt niet schuldig voelen als je eens een oppas belt. Het is niet egoïstisch, je bent gewoon voor jezelf aan het zorgen en daar hebben jouw kinderen ook profijt van.

En daarnaast zorgt een date night natuurlijk ook voor wat meer activiteiten in de slaapkamer. Hoewel het natuurlijk prima is om een heerlijke date te hebben, zonder seks of juist een date die alleen maar bestaat uit seks.

Als jij en je partner fan zijn van dat laatste, zijn er veel verschillende seksspeeltjes die jullie gebruikelijke routines kunnen oppeppen of die jullie fantasie prikkelen en zo zorgen voor nog meer intimiteit.

Het populaire merk We-Vibe heeft zelfs een Date Night Special Edition Sex Toy Set gemaakt, perfect voor wat entertainment of om een geweldige date mee af te sluiten. De set bestaat uit een vibrerende cockring en een gebogen rabbit vibrator en het leuke is – je kunt ze beide met een app besturen.

De Nova 2 abbit vibrator richt zich natuurlijk vooral op het stimuleren van de vulva en de vagina. De vibrator geeft een dubbele stimulatie doordat het vibreert tegen zowel de clitoris als het G-spotgebied. Je kunt spelen met de vibraties in de schacht van de vibrator of je eigen patronen instellen met de gratis We-Vibe Connect-app. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat beide plezierpunten voortdurend worden gestimuleerd, waardoor dit absoluut het perfecte speeltje is voor heerlijke, gemengde orgasmes.

De cockring heeft de naam Pivot en is bijzonder geschikt om te gebruiken als je klaar bent voor seks. Wanneer de ring om de schacht zit, stimuleren de vibraties zowel zijn penis als haar clitorisgebied bij elke stoot.

We-Vibe heeft met dit duo een echte hit te pakken. Ze zorgen voor uren speelplezier, verspreid over een of meerdere date nights.

Speeltjes kunnen meer doen dan je denkt

Zo, dat klinkt allemaal goed. Heerlijke vibraties, meer spel, meer orgasmes.

Maar seksspeeltjes hebben nóg een fantastische eigenschap. En die heeft een positieve invloed op de eerder genoemde communicatie in de slaapkamer.

Ze geven ons namelijk een taal om ons te uiten over wat fijn voelt en waar we meer van willen.

Voor veel mensen is het sturen van een fysiek object over het eigen lichaam of dat van je partner, of het vinden van de juiste hoek en de juiste instellingen, minder spannend dan het sturen van een hand, een tong of een beweging.

“Probeer eens een ander trillingspatroon” is makkelijker om te zeggen, omdat het geen directe kritiek is op onze geliefde partner.

Leer elkaar (opnieuw) kennen

Een van de beste dingen van date nights is, dat je tijd hebt om elkaar nog beter te leren kennen – door samen iets te doen, door met elkaar te praten en uiteraard ook door seks. Alle aspecten zijn even belangrijk, maar wat je het meeste mist kan verschillen en soms ook afhangen van het moment.

Ik hoop dat jullie de tijd en zin vinden om een date night te organiseren die het best bij jullie past. Dan kunnen we concluderen dat date nights nog steeds fantastisch zijn!