Gidsen

Hoe Wordt je Goed in ‘Sexting’

Intimiteit met je partner is een van de belangrijkste elementen als het gaat om het creëren van een gezonde en goed functionerende relatie. Het komt meestal in de vorm van fysiek contact, zoals liefkozingen of romantische blikken. Maar wat doe je als je niet fysiek bij elkaar bent en elkaar niet kunt aanraken?

De perfecte oplossing in deze situaties is ‘sexting’.

Wat is Sexting?

Ben je nog niet bekend met het fenomeen sexting? Dan is het tijd om hier meer over te leren!

De term sexting bestaat uit de twee woorden ‘seks’ en ’texting’. Dit betekent dat erotische inhoud via elektronische apparaten wordt verzonden. Dat kan bijvoorbeeld vanaf je smartphone, computer of tablet.

Na de doorbraak van de mobiele telefoon in het begin van de jaren 2000, was sms duidelijk het favoriete, en misschien enige hulpmiddel voor sexting. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden in de vorm van verschillende apps. Dit betekent dat je een overvloed aan communicatiepaden hebt om uit te kiezen wanneer je begint met het uitwisselen van ondeugende berichten.

Ook de verschillende apps voor sexting vormen de basis voor meerdere mogelijkheden. Je kunt niet alleen ondeugende berichten sturen in de vorm van tekst, maar ook door het gebruik van foto’s, video’s, GIF’s, geluidsfragmenten en nog veel meer.

Met de technologische vooruitgang is het een stuk leuker en gemakkelijker geworden om met je partner te sexten of te flirten.

Waarom We Non-stop Sexten

Hoewel sexting geen geheel nieuw fenomeen is, neemt het toch veel tijd in beslag in het dagelijks leven van zowel stellen als singles. Het wordt steeds gebruikelijker dankzij de snelle ontwikkeling van communicatiemiddelen.

Sexting wordt vaak gezien als een middel dat wordt gebruikt door mensen die elkaar niet fysiek kunnen zien. En is zeker een grote toegevoegde waarde in dit soort situaties. Maar het kan eigenlijk veel meer dan dat. Het is een aparte vorm van seksuele communicatie geworden, die iedereen kan gebruiken om grenzen te verkennen en liefde te tonen. Ook als je elkaar dagelijks ziet.

Omdat communicatie via elektronische apparaten veel tijd in beslag neemt in de hedendaagse wereld, is het heel natuurlijk geworden om het ook te gebruiken voor liefdevolle en seksuele communicatiemethoden. Je kunt zelfs zo ver gaan om te zeggen dat sexting is geëvolueerd tot zijn eigen ‘liefdestaal’.

Handen die een smartphone vasthouden waarop sexting wordt weergegeven op het blauwe scherm

Sexting is bijzonder belangrijk geweest tijdens de Covid-19-pandemie. Wanneer de mogelijkheid tot fysiek contact beperkt is, is contact op andere manieren nodig. Hier is sexting een heel goed alternatief, dat zelfs van veraf helpt om nabijheid en intimiteit te creëren en te behouden.

Nu weet je waarom sexting zo geweldig is. Maar hoe begin je eraan? Als dit iets is dat je wilt proberen met een partner of een flirt, staan we klaar om je te helpen! We hebben zes tips voor je op een rij gezet waarmee je een expert kunt worden in stoute gesprekken.

6 Tips voor Sexting

Het kan een beetje moeilijk zijn om te beginnen met sexting als je het nog niet eerder hebt geprobeerd. Maar met wat hulp en inspiratie van onze zes onderstaande tips, ben je binnen de kortste keren een supersexter!

1: Begin langzaam

Als je niet gewend bent aan sexting, is het goed om langzaam te beginnen. Over het algemeen kan het lastig zijn om van 0 naar 100 te gaan, dus het is belangrijk dat je weet waar je klaar voor bent.

Het kan zoiets simpels zijn als ‘Je ziet er mooi uit vandaag’ of ‘Ik zou je nu willen kussen’.

Als je langzaam begint, is het ook makkelijker om de ander te ‘lezen’. Het kan zijn dat ze nog niet helemaal klaar zijn voor sexting of er op dit moment geen zin in hebben. Het is dus geruststellend voor beide partijen om elkaars verwachtingen af te tasten voordat je helemaal in het diepe springt.

2: Een foto zegt meer dan duizend woorden

Hoewel de kop hier aangeeft dat je veel pittige foto’s moet sturen, is dat niet noodzakelijk wat we in gedachten hebben.

Meer specifiek, je moet picturale beschrijvingen gebruiken om te vertellen wat je partner met je moet doen of omgekeerd. Het maakt het voor de ontvanger nog makkelijker om zich alle ondeugende situaties die je beschrijft voor te stellen. Zo weet je zeker dat ze warm worden gemaakt en geplaagd worden.

Natuurlijk kun je ook echte foto’s gebruiken als je wilt plagen over wat er in petto is. Het is gewoon heel belangrijk dat je je veilig voelt en je niet laat dwingen tot iets wat je niet wilt. Een alternatief zou kunnen zijn om GIF’s met ondeugende beelden te gebruiken.

3: Maak het stouter met seksspeeltjes

Seksspeeltjes zijn niet alleen voor lichamelijke gemeenschap of individuele masturbatie. Ze zijn eigenlijk perfect voor sexting als je het allemaal een beetje ondeugender wilt maken.

Je kunt allebei een seksspeeltje gebruiken om te masturberen terwijl jij en je partner/flirt sexten. Je kunt bijvoorbeeld sms’en over het seksspeeltje dat je gebruikt en hoe je het gebruikt. Dit creëert een geheel nieuwe en prikkelende dimensie aan de verhalen.

Als je het nóg interactiever wilt maken, kun je ook seksspeeltjes kopen die je samen kunt gebruiken, ook al zitten jullie ver uit elkaar. Het is ongelooflijk sexy om te weten dat je elkaar aan het stimuleren bent tijdens het sexten.

Het beste app-gestuurde seksspeeltje voor sexting

Sexting wordt een stuk leuker als je er sextoys in verwerkt. In theorie kunnen allerlei soorten seksspeeltjes worden gebruikt, maar als je echt iets wilt proberen dat bij het doel past, zijn de app-gestuurde varianten je beste vriend. Ze zijn zo ontworpen dat je ze samen kunt gebruiken, zelfs als je ver van elkaar verwijderd bent. Hier zijn 5 suggesties voor stermodellen die nu bij Sinful kunnen worden gekocht.

Lovense Lush 3

Met hun Lush-producten heeft Lovense een aantal van de meest geprezen app-gestuurde vibrators gemaakt. Hun nieuwste aanwinst, ‘Lovense Lush 3‘, is een verbeterde versie van zijn voorganger ‘Lovense Lush 2

Het nieuwe model is vooral geëvolueerd met betrekking tot de app-technologie, waar het efficiënter dan ooit is geworden en een fantastisch stabiele verbinding biedt.

De vibrator beschikt over een gedeelte dat in de vagina wordt ingebracht, en een vakkundig gevormde ‘staart’ die nauw aansluit op je lichaam. Zo wordt hij tijdens gebruik stevig op zijn plaats gehouden. Dit geeft je vrije handen, zodat je in de tussentijd kunt doorgaan met het sturen van pittige sms’jes! Met de eenvoudige bediening en krachtige vibraties ben je verzekerd van een intens en onvergetelijk orgasme, gecontroleerd door jou en je partner.

Roze vibrator met smartphone op de achtergrond

Satisfyer Curvy 3+

Satisfyer’s Curvy 3+ is een clitorisstimulator die je genot naar een geheel nieuw niveau kan tillen, met zijn effectieve pulsatietechnologie. Wat de populaire stimulator nog beter maakt, is dat de meegeleverde app een overvloed aan opties biedt.

Zo zijn er verschillende pulsatiepatronen, stimulatie getimed op het ritme van je favoriete muziek, en de mogelijkheid om je eigen programma’s te maken. En ja, het spreekt voor zich dat je ook je partner de controle kunt geven; zelfs als die zich aan de andere kant van de wereld bevindt!

Roze stimulator met smartphone op de achtergrond Satisfyer Curvy 3+

Satisfyer Mono Flex Rabbit

Satisfyer scoort wederom met een spectaculair app-gestuurd product dat je samen met je partner kunt gebruiken als je aan het sexten bent.

Mono Flex Rabbit Vibrator heeft als voordeel dat hij zowel je G-spot als je clitoris tegelijk kan stimuleren. De krachtige vibraties brengen je orgasme naar compleet nieuwe hoogten.

 

Rode rabbit-vibrator met smartphone aan de rechterkant

We-Vibe Moxie Panty Vibrator

De We-Vibes app-gestuurde panty vibrator Moxie, is nog een goede suggestie voor het gebruiken van seksspeeltjes tijdens het sexten.

Nogmaals, de trilling kan door een partner van veraf worden aangestuurd. Maar het is vooral slim omdat je het tevens zelf kunt gebruiken terwijl je onderweg bent. Het kan bijvoorbeeld in je slipje worden geplaatst en voor zichzelf zorgen, terwijl jij je handen vrij hebt en het genot kunt beschrijven die je partner je geeft, terwijl die de vibraties beheerd.

Blå trussevibrator med fjernbetjening og smartphone

Lovense Hush Butt Plug

Lovense Hush Buttplug is voor degenen die genieten van geweldige anale stimulatie. De plug is voorzien van vibraties en via een app door je partner te bedienen.

Dit prachtige kleine item is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je altijd de juiste maat voor jouw behoeften kunt vinden. In tegenstelling tot de vorige aanbevelingen, die voornamelijk voor vrouwen zijn gemaakt, kan deze topper door beide geslachten worden gebruikt. Hierdoor is hij ongelooflijk veelzijdig.

Zwarte buttplug met smartphone op de achtergrond

4: Bezuinig niet op complimentjes

Er is niets sexyer dan zelfvertrouwen. Daarom is het een geweldig goed idee om je partner een compliment te geven of te flirten wanneer je aan het sexten bent.

Complimenten kunnen je zelfvertrouwen een boost geven, en dit zal ook doorschijnen als je elkaar ondeugende berichten stuurt. Het kan beide partijen meer vertrouwen geven in elkaar, waardoor het makkelijker wordt om uitdagender en eerlijker te zijn in je spel.

Geniet van hoeveel sexyer je je voelt wanneer je partner of flirt je complimenteert, en vergeet niet om de gunst terug te geven!

5: Gooi er wat humor tegenaan

Sexting voor beginners kan snel heel serieus lijken, wat misschien een beetje ontmoedigend kan zijn. Met wat humor los je dit echter gemakkelijk op.

Je zou bijvoorbeeld iets kunnen sturen in de trant van: ‘Je maakt me zo geil en nat. Ik kan maar beter op een handdoek gaan zitten zodat de stoel geen waterschade oploopt ;)’.  Als je op een humoristische toon schrijft, is het tevens een aanrader om emoji’s te gebruiken.

Als je creatief bezig bent, kun je nog meer out of the box denken. Maak bijvoorbeeld een rijmpje waarin je schrijft over alle ondeugende dingen die de ontvanger met je moet doen.

6: Zorg goed voor jezelf

Hoewel sexting enorm plezierig en verleidelijk hoort te zijn, is het ook belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Het is niet altijd geheel ongevaarlijk als je je niet bewust bent van je eigen gevoelens en de persoon met wie je je berichten deelt.

Een van de grootste nadelen van sexting is dat het moeilijk kan zijn om grenzen te stellen. Maak er daarom een gewoonte van om te controleren hoe je je voelt. Zo laat je je minder snel onder druk zetten om iets te delen waar je nog niet klaar voor bent. Dit kan je namelijk emotioneel beïnvloeden en, in het ergste geval, worden je berichten gedeeld met anderen (die niet de beoogde ontvangers waren).

Dus, als het om sexting gaat, is het belangrijk dat je het doet met iemand die je vertrouwt. Op die manier kan het een absoluut fantastische en lonende ervaring zijn die jullie nog dichter bij elkaar kan brengen.

Je bent nu een expert in sexting!

Met de tips en trucs die je hier hebt gekregen, is er niets dat je ervan weerhoudt om aan de slag te gaan met sexting. Heb je al iemand in gedachten hebt die een beetje liefde op schrift verdient? Go for it. Ga eropuit en deel je nieuwe kennis en deskundig inzicht met iemand die het verdient!